Domů / Ostatní / Mějte po celou zimu dostatek rajčat

Mějte po celou zimu dostatek rajčat

Urodilo se vám více rajčat, než kolik jste schopni spotřebovat a dochází vám nápady, jak je vhodně zpracovat? Zatímco teď už se nemůžete na rajčata ani podívat, za pár měsíců byste si čerstvé rajče dali rádi. Naštěstí existuje hned několik způsobů zpracování rajčat, při kterých dochází k minimální ztrátě důležitých látek, které rajčata obsahují.

Možnosti zpracování rajčat

Rajčata používáme při vaření velmi často. Jsou důležitou složkou receptů studené i teplé kuchyně a zdaleka se nejedná jen o oblíbenou rajskou omáčku. Je proto důležité vybrat si takový způsob zpracování rajčat, který vám umožní použití na řadu způsobů. Tím nejznámějším je jistě rajčatový protlak nebo kečup. Pokud si je kupujete v obchodě, pak věnujte pozor složení, abyste si nekoupili něco, co se za výrobek z rajčat pouze vydává. Univerzálnějším způsobem zpracování, ve kterém si rajčata zachovávají i část své konzistence jsou drcená rajčata v plechovce. Ty jsou většinou krájená na kousky a uchovávají se ve vlastní šťávě nebo v protlaku. Jestliže nejsou vaše zásoby rajčat tak veliké, abyste si mohli na zimu naložit několik lahví, pak si můžete vybrat hned z nabídky drcených rajčat hned od několika značek. I zde platí, že byste si měli kontrolovat podíl rajčat.

Velká balení pro stravovací zařízení

Zárukou kvality bývají výrobky, které jsou dováženy ze zahraničí, zejména ze středomoří. Jaká drcená rajčata nabízí firma BMC Brno se můžete podívat na jejich stránkách katalog.bmcbrno.cz/drcena-rajcata-polpa-fine-di-pomodoro-4050-g.html. Tato rajčata plnohodnotně nahradí rajčata domácí a tak jsou vhodná nejen pro použití doma, ale také ve stravovacích zařízeních. Pro tyto účely se nejvíce hodí velká gastro balení. Například drcená rajčata bag in box jsou ideální do restaurací nebo škol, jelikož se jedná o 10 kg balení.